söndag 7 november 2021

OMGÅNG 20, GRATTIS IFK

SENASTE MATCHERNA - EN SNABBGENOMGÅNG

ETT STORT STORT GRATTIS TILL IFK UPPSALA.... som med två omgångar kvar att spela redan nu är klara för serieseger och division två. GRATTIS TILL SPELARNA OCH STABEN!

IFK Uppsala - Viggbyholm 0-0
Då kan vi äntligen gratulera FK Uppsala till seriesegern, vilket år ni har gjort i år, imponerande. Topplaget Viggan fick åter igen gå av planen utan att göra något mål, tredje raka matchen i rad med noll gjorda mål. IFK ha inte direkt samma problem, sextiofyra mål nu och tio av tio hemmavinster, nio hållna nollor och sjutton vinster av tjugo, ja ni hör. Man kan bara fortsätta och fottsätta, IFK har varit bäst av alla och belönas därför med en plats i division två nästa år. Lycka till där.

Sala - Uppsala-Kurd  1-2
Åtta raka nu utan vinst för det före detta topplaget Sala, snacka om att proppen gick ur det laget. Ner en placereing till i tabellen och laget vill nog mest av allt glömma den här säsongen. UK däremot, kan kanske ha säkrat ett nytt kontrakt i och med dom tre poängen, förmodligen. Mavi hette killen som tåade in segermålet på övertid, men han får stanna hemma nästa omgång eftersom han fick årets tredje kort. En fundering, hur gör kurderna i nästa match? Idag hade man en (!) avbytare, och till nästa omgång fick man tre av spelarna avstängda. Bara undrar.

Sundbybergs - Newroz  2-0
En av omgångens tungviktarmatch där hemmalaget Sundbyberg gick ur ringen som vinnare mot ett svårt sargat Newroz. Ett Newroz md åtta raka utan förlust, och som kunde ha legat bara en pinne bakom serieledarna nu om dom hade vunnit. Nu blev det stället grinigt på slutet och i nästa runda måste man klara sig utan både Ali och Kawak som då är avstängda, det kan innebära att division två fladdrar iväg i fjärran. Sumpan parkerar på tredjeplatsen efter den här trepoängaren.

Lite extra info om just den här matchen:
På pappret såg det ut som Sundbyberg tog en stabil och välspelad seger mot Newroz på hemmaplan, men i verkligheten blev det farsartat. Direkt när jag kände på "gräset" Sundbybergs IP ringde alarmklockorna och gick jag till både domare och SIK-ledare för att påtala att man borde byta plan till lediga konstgräsplanen bredvid. Domarna hade förståelse men var inte deras mandat att flytta matchen, ledarna i SIK hävdade bestämt att "fotboll ska spelas på gräs" och "konstgräsplanen är värre" (den var absolut INTE värre).

Så vad var det för problem med Sundbybergs IP?
Den hade förvandlats till en kohage (regn natten innan), klumpar av grästuvor hopade sig precis överallt, lerpölar och gropar, långsidorna lutade, snea linjer. Ord gör den inte rättvisa, kan inte betonas nog. Matchen drog igång och ja...vad ska man säga. Bambi på is, boll fast i lerpölar, rena brottningsmatcher i lera. Enkla raka markpass och bollen studsade upp i gropar och vips blev den en höjdboll. Gissa vilket lag som gynnades. Newroz förökte spela sig ur situationerna i början (likt mot BKV), Sundbyberg tjongade långa bollar från start och fick tidig utdelning med nick i mål. Ca 20 min in blev Newroz tvungna att göra som Sumpan, bara tjonga långbollar och grisspela. Det hela blev en parodi på fotboll, de otaliga brottningsmatcherna i leran (jodå, bokstavligen brottningsmatch) ledde till gula kort flög upp. Borde varit många fler gula. I en av brottningsmatcherna på kortsidan kom Sumpan igenom och kunde friställa spelare till 2-0. Å ena sidan bottenlöst bittert, man hade fantiserat om en tuff och spännande slutspurt och så avgjordes den såhär. Borde finnas högre lägstanivå på underlag. Å andra sidan det är Division 3, planerna kan vara skit och Sundbyberg var helt enkelt bättre när det blev tjongfotboll. IFK Uppsala får man ändå beundra och gratulera, knappt några poängtapp överhuvudtaget!
Och slutligen, efter Sundbybergsmatchen så är man extra tacksam till er i Norrtälje och eran fina anläggning. Alla älskade att spela på den, seriens bästa enligt mig :)

Franke - Procyon  1-0
Mittenlaget Franke besegrade Procyon och det tack vare skyttekungen Appelfeldt som satte dit sitt fjortonde mål för i år. Men det kanske inte blir fler, han är avstängd i nästa match, liksom El Malla i PBK.

Heby - Norrtälje  0-4
Heby höll nollan i sex minuter sen slog BKV:s skytteligledare Kayembe till. Men sen var det stiltje länge i målprotokollet och många trodde nog att Heby kanske skulle kunna forcera in en kvittering efter 65:e då Norrtälje fick en man utvisad. Trots det så gör dock gästerna tre mål till, varav två på övertid. Det blev en skön hemresa, samtidigt som Heby nu dunsade ner i tabellbotten.

Fanna - Västerås  1-3
Omgångens viktigaste match vanns av Västerås som kom till avspark med fjorton (!) raka utan vinst, men nittio minuter senare så klättrade laget upp en placering från jumboplatsen. Grattis till årets första bortseger också. Det är en otroligt spännande i bottenstriden där endast Heby i stort sett är borträknade. Fyra lag gör upp om dom resterande två utflyttningsplatserna, det är mycket ångest i dom nästa två omgångarna.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

4 kommentarer:

 1. På pappret såg det ut som Sundbyberg tog en stabil och välspelad seger mot Newroz på hemmaplan, men i verkligheten blev det farsartat. Direkt när jag kände på "gräset" Sundbybergs IP ringde alarmklockorna och gick jag till både domare och SIK-ledare för att påtala att man borde byta plan till lediga konstgräsplanen bredvid. Domarna hade förståelse men var inte deras mandat att flytta matchen, ledarna i SIK hävdade bestämt att "fotboll ska spelas på gräs" och "konstgräsplanen är värre" (den var absolut INTE värre).

  Så vad var det för problem med Sundbybergs IP?
  Den hade förvandlats till en kohage (regn natten innan), klumpar av grästuvor hopade sig precis överallt, lerpölar och gropar, långsidorna lutade, snea linjer. Ord gör den inte rättvisa, kan inte betonas nog. Matchen drog igång och ja...vad ska man säga. Bambi på is, boll fast i lerpölar, rena brottningsmatcher i lera. Enkla raka markpass och bollen studsade upp i gropar och vips blev den en höjdboll. Gissa vilket lag som gynnades...

  Newroz förökte spela sig ur situationerna i början (likt mot BKV), Sundbyberg tjongade långa bollar från start och fick tidig utdelning med nick i mål. Ca 20 min in blev Newroz tvungna att göra som Sumpan, bara tjonga långbollar och grisspela. Det hela blev en parodi på fotboll, de otaliga brottningsmatcherna i leran (jodå, bokstavligen brottningsmatch) ledde till gula kort flög upp. Borde varit många fler gula. I en av brottningsmatcherna på kortsidan kom Sumpan igenom och kunde friställa spelare till 2-0.

  Å ena sidan bottenlöst bittert, man hade fantiserat om en tuff och spännande slutspurt och så avgjordes den såhär. Borde finnas högre lägstanivå på underlag. Å andra sidan det är Division 3, planerna kan vara skit och Sundbyberg var helt enkelt bättre när det blev tjongfotboll. IFK Uppsala får man ändå beundra och gratulera, knappt några poängtapp överhuvudtaget!

  Och slutligen, efter Sundbybergsmatchen så är man extra tacksam till er i Norrtälje och eran fina anläggning. Alla älskade att spela på den, seriens bästa enligt mig :)

  /En Newroz-supporter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det ok att jag lånar några meningar och lägger in under er match tro?

   Radera
 2. Ja vad ska man säga, lider med er. Uselt av Sundbyberg att låta killarna lira under såna omständigheter. Dom får åka till Norrtälje och få lite gräsmatte-utbildning.
  ps. IFK vann ju ändå så det kanske inte blev avgörande ändå till slut. Ni har gjort en kanonsäsong oavsett.

  SvaraRadera