måndag 1 november 2021

OMGÅNG 19


SENASTE MATCHERNA - EN SNABBGENOMGÅNG

Nitton omgångar avklarade, tre kvar. Och i toppen så kan vi konstatera att IFK Uppsala fortfarande håller undan från Newroz med sina fyra poäng till godo, men oj vilka tre matcher man har kvar. Viggbyholm, Sundbyberg och Newroz, snacka om spelschema. Newroz har Sumpan, IFK och Fanna.
Och i botten är det ju galet spännande, fem lag som spelar med kniven mot strupen. Det skiljer sex poäng mellan 8:an Procyon och sista laget Västerås, alla fem riskerar att få lira i "fyran" nästa säsong. Grymt.

Noterbart den här omgången är ju att det blev 5 bortavinster av 6 möjliga, och 1 oavgjord. 25 gula kort, 3 straffar och 5 avstängningar i nästa omgång.


Procyon - Fanna  1-2
En grymt viktig match i bottenstriden, Procyon fem poäng före och på rätt sida om strecket förlorar dock hemma efter en heroisk insats av Fanna som vinner med uddamålet och kliver upp över nedflyttningsstrecket. Men det återstår tre omgångar till så än är det långt kvar, och nu är även Procyon indragna i det hela igen. Det blir en stenhård strid. Procyons Ucar avstängd omgång tjugo.

Västerås - IFK Uppsala  2-3
Serieledarna är inte bara bra, dom har ett grymt flyt också. Här tar man ledningen över jumbon Västerås i första halvlek men tappar det fullständigt i andra och VIK vänder upp till 2-1. Men sen kommer sista tretton minuterna, straff i 77:e och sen 2-3 på övertid och tre nya superviktiga poäng. Snacka om att komma undan med andan i halsen. Nu behåller man fyrapoängsluckan gentemot Newroz ändå. VIK:s Nordstrand avstängd nästa runda och nu sist i tabellen.

BKV Norrtälje - Newroz  0-2
Norrtälje var värda ett bättre öde efter en grym första halvtimme men sen tappar man det efter en straff som Roni Ali säkert trycker in. Och i andra så petar samma kille in 0-2 och matchen gick in i dödläge. Båda lagen spelar av det hela och Newroz hakar på i toppen, men man knaprar inte in något alls trots segern, och trots sina åtta raka utan förlust. För IFK vann ju också. Norrtälje ramlade ner en placering i ingenmanslandet.

Viggbyholm - Sundbyberg  0-1
Fyran mötte trean och det slutade med att man bytte plats i tabellen efter det efter att Sumpan satt matchens enda mål i 52:a. Nu rök alla chanser för Viggbyholm att vinna serien, och för Sumpans del så krävs det ett mindre underverk för att dom ska göra det. Bortalagets Strate avstängd i nästa omgång.

Heby - Sala  1-1
Omgångens tråkmatch men oj en sån viktig pinne för hemmalaget, eftersom man nu överlämnar jumboplatsen till Västerås och att  avståndet upp till säker mark nu bara är tre ynka poäng. Hebys Ejnarsson avstängd nästa omgång, liksom Salas Komaketch.

Uppsala-K - Franke  0-4
Uppsala-Kurd med bara två avbytare förlorar igen med 0-4 igen, på dom fyra senaste matcherna har man förlorat med 0-4, 0-4, 1-3 och nu 0-4 igen. 1-15 och noll poäng och nu ner under nedflyttningsstrecket, det är kris helt enkelt. Franke vinner enkelt och klättrar upp en placering till sjätteplatsen.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar