måndag 12 augusti 2013

OMGÅNG 13SNABBSUMMERING - AV OMGÅNG TRETTON

Bele Barkaby FF - Bollstanäs IF
Bele vinner till slut med 3-1 men det satt hårt inne, 2-1 på självmål i 89:e och sen 3-1 i 94:e. Här kunde vi också se att Norrtälje-bekante Martin Ekström både gjorde mål (1-0) och drog på sig en varning. Även Filip Ärlebrant fick debutera med ett inhopp på tjugofem minuter. Bele nu upp på fjärdeplatsen och Bollstanäs näst sist i tabellen, men det skiljer nu bara tre poäng mellan plats sex och elva. Stenhårt!
1-0 M Ekström 22, 1-1 A Vikström 70, 2-1 Självmål 89, 3-1 A Grönvik 94

IFK Aspudden-Tellus - BKV Norrtälje  2-4   (2-1)
En imponerande insats av Vargarna i seriefinalen på bortaplan, och där BKV vänder och vinner trots en ganska usel domarinsats. Aspudden tappar huvudet och drar åter igen på sig onödiga utvisningar som självklart gynnar motståndarna. BKV leder nu serien överlägset och är fortfarande obesegrat, och Aspudden behåller sin andraplats tack vare att Österåker förlorade. Men kan man bibehålla den efter nästa omgång tro, flera avstängningar och det ser inte så himla ljust ut just nu. Tungt!
1-0 I Birgersson 21, 1-1 C Svecke 33, 2-1 I Birgersson 40, 2-2 C Svecke 67, 2-3 A Lindström 75, 2-4 A Thorleifsson 84

IK Fyris - Älvsjö AIK  1-1
I Uppsala är det nog inga muntra miner efter den här omgången efter bara en pinne mot bottenlaget Älvsjö som snodde dom på två poäng i slutminuten. Och enligt hemsidan så tyckte man ju också att dom borde ha vunnit senast mot BKV så det här blev lite dubbel-smisk trots två raka oavgjorda. Älvsjö däremot är nog ganska nöjda med "pinnen" med tanke på tabell-läget. Nu väntar Aspudden i nästa runda, lycka till.
1-0 F Johansson 26, 1-1 B Habtegergish 90

Märsta IK - Bälinge IF  0-1
Ett Märsta som jag inte begriper mig på, tre nya kort och nu börjar det se ut som hela skutan börjar kantra. Här har man verkligen skjutit sig själva i foten med alla utvisningar och avstängningar, men även en sån negativ trend går att vända. Men orkar dom? Bälinge vann sin andra seger för året och fick kanske lite blodad tand nu.
0-1 M Westerberg 18

Täby IS FK - Unik FK  4-0
Täby krossar Unik i första halvlek, fyra mål på fyrtiofem minuter och två av dom från André Grésillon. Och i och med det så lämnade dom bottenträsket och klättrade över båda nedflyttningsstrecken medan Unik tappade en placering.
1-0 J Folcker 9, 2-0 A Grésillon 29, 3-0 E Glans 31, 4-0 A Grésillon 45

Vallentuna BK - IFK Österåker  4-0  (1-0)
Stora siffror och förmodligen en riktig plattmatch för Österåker som ju krigar om uppflyttning och kvalplats. Men här var det inget snack om saken att VBK var det bättre taggade laget för dagen. Fast nu tror jag ju inte att Österåker har gett upp hoppet än med tanke på att Aspudden torskade mot BKV och att laget fortfarande innehar tredjeplatsen i serien. Men se upp, det är massor av lag som jagar nu. Och vad det gäller VBK så är man säker riktigt nöjda över dom tre poängen, för hade dom förlorat den här matchen så hade det faktiskt varit ett lag på nedflyttningsplats. Bra moral!
1-0 D Svensson 44, 2-0 S Jurell str 67, 3-0 H Andersson 71, 4-0 R Appelquist 75


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

2 kommentarer:

  1. En liten kommentar: Österåker har gjort fyra starka nyförvärv inför hösten, varav två spelade mot Vallentuna. Täby IS använde 23 (!) startspelare i tre träningsmatcher inför seriestarten. Tränare Åberg lyckades tydligen i alla fall hitta rätt elva till seriestarten.
    Vi håller alla Bellandertummar och gillar att Andrés är kvar när TIS ska spräcka hemmanollan för BKV.

    SvaraRadera
  2. Jo jag läste om det, och det kan nog bli ett lyft. Hoppas Åberg får in dom i lagmaskinen bara så ni kan klättra åtminstone en placering till. Spräcka nollan i Norrtälje blir inte helt lätt kan jag lova, men som Gunde alltid tjatade om... "Iiiingenting är oooomöjligt". Lycka till :)

    SvaraRadera