måndag 26 augusti 2013

OMGÅNG 16

SNABBSUMMERING - AV OMGÅNG SEXTON

Bele Barkaby FF - Märsta IK  4-2 (1-1)
Märsta orkade inte knäcka Bele som dock låg under i en kvart men kapten Falk kvitterar med fem minuter kvar av första halvlek. På tal om kaptener, Munter i Märsta lade till sitt fjärde gula kort i samlingen, där även två röda ligger, seriens "gris"? Märsta gör 3-2 med en halvtimme kvar men Bele får en straff och det är ridå ner för MIK. Som även fick Edin avstängd efter denna match. Tungt!
0-1 Lindberg 26, 1-1 Falk 40, 2-1 Heneidy 57, 3-1 Nnaemeka 58, 3-2 Gustafsson 60, 4-2 Wentzell str 77

Bälinge IF - Vallentuna BK  0-4 (0-3)
Vallentuna krossade Bälinge idag, ett lag som ju verkade vara på gång för bara några omgångar sedan, men som nu har 0-7 på två matcher och ser nu ut att åka ur trean. 0-1 efter en straff i femtonde minuten, som Jurell sätter dit (3 straffar i år och 3 mål, grymt) och sen 0-3 efter bara en halvtimme på det, tungt. Lundkvist i Vallentuna leverar som vanligt och gör två baljor idag.
0-1 Jurell str 15, 0-2 Lundkvist 23, 0-3 V Johansson 32, 0-4 Lundkvist 48

Bollstanäs SK - IK Fyris  2-4  (0-3)
Det tog två minuter innan Fyris hängde "ettan" och 45 innan det stod 0-3 och Bollsta var helt överkörda. Men så kommer man igen i andra och är nära nära kvittering men faller ändå på mållinjen. 2-4 och nu ser det riktigt riktigt mörkt ut, kan man tänka om, komma tillbaka, orka? Tveksamt.
0-1 Rappling 2, 0-2 Gunnarsson 35, 0-3 Järpehag 45, 1-3 Tingbacke 64, 2-3 Gürsoy 69, 2-4 V Johansson 83

IFK Österåker - Täby IS  0-1 (0-1)
Täby är i högform, och så verkar även Matte Meyer som avgjorde i dagens borta-derby. Det var nästan tre månader sedan laget förlorade och man har nu sjukt fina 15-2 i målskillnad på dom senaste fem omgångarna. Täby imponerar på mig och nu ser det ut som att dom kan få lite arbetsro i serien, men det är stenhårt om poängen och placeringarna så man får inte slappna av en sekund. Att nå kvalspel uppåt känns dock lite avlägset, men inte omöjligt. Spännande!
0-1 Meyer 45

Älvsjö AIK - BKV Norrtälje  2-1 (0-1)
BKV förlorade sin första match i serien trots ledning i 60 minuter. Nye Anton Jonsson kvitterar med halvtimmen kvar och med endast sju minuter kvar av matchen så sätter Kisch-Brunzell dit sitt sjätte mål för säsongen och punkterar matchen. Lite smolk i bägaren dock för hemmalaget som nu fick både Thor och Farah avstängda till nästa match. Noterbart också att när vi saknar Daniel och Andreas, så levererar lillbrollan Sebbe Bellander, vilka härliga lirare. Såg också att Andrés bar tröja #80 idag, hedervärt!
0-1 S Bellander 12, 1-1 A Jonsson 60, 2-1 Kisch-Brunzell 83

Unik FK - IFK Aspudden 1-1 (0-1)
Birgersson i Aspudden "målar" igen och gör sitt elfte mål för säsongen, pålitlig kille. Men det räckte inte idag för Unik fick en straff i 58:e minuten som Mani Tourang sätter dit, och det resultatet stod sig matchtiden ut. Ett bra resultat ur varg-ögon sett med tanke på dagens förlust och poängfördelningarna. Förresten, bara ett gult på Aspudden idag, har dom månne läst BKV-Bloggen? Aspudden kvar som tvåa i tabellen och Unik kvar som sexa, status quo.
0-1 Birgersson 25, 1-1 M Tourang str 58