onsdag 3 augusti 2016

BKV VIDARE I CUPEN

BKV VS HANINGE - VINST OCH NU VÄNTAR GIFFARNA

TACK ALLA!

Haninge ligger tvåa och är obesegrade i serien. Detta hindrade inte defrån att sparka tränaren och istället ta in Sören Åkeby. De har dessutom några individuellt skickliga spelare, vilket vi fick erfara "den hårda vägen". I vårt första anfall får Emil Skogh bollen uppe på sin vänsterkant och springer ifrån sin försvarare och sätter 1-0 till BKV efter drygt 40 sekunder! Haninge låter sig inte nedslås utan sätter upp en hög press, och när de vinner bollen går det undan när de vänder. De får även en straff i 5:e min som de förvaltar väl. Haninge fortsätter med en rörlig snabb fotboll, och i 16:e gör de 2-1 efter en misslyckad rensning i BKV-försvaret. De fortsätter att pressa oss i hela första halvlek och vi får tacka Anton att vi bara ligger under med 2-1 i halvtid. Vi har en boll inne, men den blir bortdömd för offside.

I andra halvlek mattas tempot av något, men vi har svårt att komma till avslut. Istället gör Haninge 3-1 efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde i 57:e min. Vi gör lite byten i början på andra också, och satsar lite mer framåt och i 62:a nickar Brwa in 3-2. Hela plötsligt blir alla Haningespelare väldigt trötta och krampbenägna och allt går jättelååångsamt och någon ligger ner mest hela tiden. Nu är det full fart framåt som gäller och Emil kvitterar i den 87:e minuten och då försvinner plötsligt alla krampkänningar hos Haningespelarna. Vi klarar 3-3 vid full tid och det blir förlängning.

Jag tycker att vi är det bättre laget i förlängningen, men Haninge oroar hela tiden.
Men i den 119:e minuten kommer Andreas Bellander runt på högerkanten och spelar bollen snett inåt bakåt till Emil S som inte gör nåt misstag. Vi orkar hålla emot i några minuter till och vinner alltså med 4-3. Vi gör en grym laginsats som vänder underläge 1-3 till vinst, men det är just laget som är vår styrka. Nu väntar GIF Sundsvall hemma på IP i Svenska Cupens andra omgång!
TACK TIMO, DU ÄR FAN KUNG!!

En annan kung... fast på planen...

OSKAR KIIANLINNA! "Vi börjar bra och tar ledningen väldigt tidigt. Sen får dom en straff som många tyckte var tveksam och efter det så rensade jag bollen på Noi så att den studsade rakt ut till deras spelare som kunde raka in den till 1-2. I andra halvlek så blev det svängigt och vi hamnade i 1-3 underläge men vi lyckades till slut kvittera i slutminuten. Förlängningen blev en tillknäppt historia trots en hel del anfall åt båda hållen och tro det eller inte så satte Emil Skogh in sitt tredje mål precis innan slutsignalen och vi var vidare i cupen, Seger, avancemang och en av om härligaste kvällarna i mitt liv."

Bloggen bara älskar när spelarna återkommer med matchrapporter och det är inte för intet med tanke på dagens journalistik. Tusen tack Orra för din respons på min förfrågan, grymt bra och snabb respons på en halv-desperat förfrågan. Bloggen behöver dig, er, du, ni... annars orkar jag inte ok. Det måste gå fort. Tack!! Nu längtar jag bara efter att få ta en bild på när Simon Selin tunnlar storbroschan... twice! Nä jag skojar bara så klart. Men bloggen bjuder er gärna på en öl efter matchen om ni vill (och morsan). Vore skoj ;)

Timo, Oskar, och alla ni andra... tack tack tack... jag älskar er!