söndag 16 juni 2019

SAMMANDRAG, OMGÅNG 10

SNABBGENOMGÅNG - SERIEOMGÅNG 10

Hemmasegrar: 3 (Totalt: 32) --- Bortasegrar: 2 (Totalt: 17) --- Oavgjorda: 1 (Totalt: 9)
Antal mål: 23 (Totalt: 206) --- Gula kort: 29 (Totalt: 203) --- Röda kort: 2 (Totalt: 21)

-----------------------------------------------------------------

Västerås IK - Syrianska IF  3-0
1-0 D Johansson 30, 2-0 A Sulaiman 80, 3-0 B Beyan 88
Kort: H Yasser, G Medina, A Fatah --- J Cataldo, B Alic, M Kaya (avstängd)
Västerås-derbyt slutade med en stabil etta efter det att VIK tryckt in två baljor i slutet av matchen, ja vad ska man säga, Syrianska KAN INTE hålla tätt sista kvarten.Västerås klättrade därmed upp över strecket och faktum är att man är det lag i serien som har hållit flest nollor på hemmaplan, tre stycken. Och man är fortfarande obesegrade hemma med tre vinster och två oavgjorda, men sen är det ju det där med bortaresorna, fyra av fem har slutat med förlust och en oavgjord vilket betyder att VIK är vinst-lösa på bortaplan. Vilken skillnad liksom. Syrianska är verkligen i kris nu i och med att Vallentuna vann sin match och nu bara är en pinne ifrån att överlämna sista platsen till just SIF.

Vaksala IK - IK  Franke  2-2
1-0 D Fredriksson 41, 2-0 I Kezic 70, 2-1 A Appelfeldt 79, 2-2 A Jaros 94
Kort: A Hedenskog, W Swärdh (avstängd) --- W De Carro, J Bäck, K Bytyqi (rött)
Lider med Vaksala, men nog borde man ha kunnat tightat till det hela i slutet av matchen och vunnit detta. Vaksala var helt klart revanschsugna efter förra matchen mot BKV där man föll på en övertidsstraff, men ödet visade sig bli likadant igen. Man gör 2-0 i 70:e minuten och allt ser frid och fröjd ut och det allra helst efter det att Franke åkte på ett rött två minuter senare, men... Franke öser på och reducerar med dryga tio kvar och så kommer då det där övertidsmålet igen. 2-2 i 94:e!! Mycket starkt av Franke visserligen men oj så surt för hemmalaget, och nu väntar Värtan borta i nästa runda, kan man ta revansch då?

IFK Uppsala - IFK Österåker  1-2
0-1 A Lindberg 8, 1-1 W Olsson 30, 1-2 A Lindberg 75
Kort: P Singh, I Kakooko --- D Badji, J Braun, J Bylander, L Mohlin
Anders Lindberg smällde in en balja i vardera halvlek och Österåker åkte hem från Uppsala med full pott igen. Sjunde raka utan förlust, sex raka segrar, vilken toppform dom har och nu ligger man helt plötsligt tvåa i tabellen. Uppsala fast under nedflyttningsstrecket men fortsätter få beröm för sitt spel.

Brottby SK - BKV Norrtälje  3-3
0-1 M Temrin 7, Afshari 16, 1-3 F Kayembe 20, 1-3 Kayembe str 33, 2-3 Afshari 87, 3-3 Haddad 90
Kort: Åkerman, A Gresillon, R Berger, R Parmbäck --- S Andersson, F Kayembe, M Temrin, A Mutic
BKV tappade segern i matchens tre sista minuter, bedrövligt egentligen men kanske rättvist med tanke på övertidsstraffen i förr matchen som ju gav laget tre pinnar. Men usch vad surt att släppa in två så snabba mål, och faktum är att man nu har släppt in åtta mål på de tre senaste matcherna, det är verkligen olikt BKV. Brottby kvar i tabell-mitten och kryssade faktiskt för första gången i år, det brukar bli vinst eller torsk annars. BKV däremot kryssar för tredje gången på de senaste fyra matcherna och tappar på topp-lagen, men har nu bottenlaget Vallentuna i nästa runda, samt Västerås och Uppsala kvar innan sommaruppehållet. Nio poäng där och det blir en spännande höst.

Vallentuna BK - Märsta IK  2-1
0-1 O Balekelayi 9, 1-1 A Vikström str 16, 2-1 A Gillberg 84
Kort: J Lyon, A Vikström (avstängd) --- K Toure, O Balekelayi
Grattis Vallentuna, till årets första vinst. Äntligen satt den liksom. Mycket starkt att vända upp underläget, en straff insmälld av kapten Vikström efter en kvart hjälpte visserligen till men ändå. Och när sen Adam Gillberg satte dit 2-1 med knappa fem minuter kvar så var segern ett faktum.

Fanna BK - Värtans IK  3-1
0-1 C Björk 9, 1-1 P Eller 73, 2-1 P Eller 81, 3-1 P Eller 91
Kort: A Kanjou --- D Gustafsson (rött)
Otrolig upplösning i toppfighten när Pedro Pontes Eller blev stor matchhjälte efter ett hat-trick i matchens sista kvart. Värtan försökte verkligen spöa serieledarna och höll dom också stången ända fram till 73:e minuten, men när Pedro klev in på planen efter en timmes spel blev det också den stora vändningen. Ett makalöst inhopp och en matchvändning innebär att Fanna rycker ännu mer och att Värtan i sin tur tappade en placering, samt att man nu saknar skyttekungen Gustafsson i nästa match efter sin utvisning i sista sekunden. Noterbart att det nu har gjorts fyra hat-trick total i serien, och Fanna står för tre av dom, helt outstanding.

Mail: bkvblogg@live.se7