onsdag 12 juni 2019

SAMMANDRAG, OMGÅNG 9

SNABBGENOMGÅNG - SERIEOMGÅNG 9

Hemmasegrar: 4 (Totalt: 29) --- Bortasegrar: 2 (Totalt: 15) --- Oavgjorda: 0 (Totalt: 8)
Antal mål: 21 (Totalt: 183) --- Gula kort: 17 (Totalt: 174) --- Röda kort: 4 (Totalt: 19)

-----------------------------------------------------------------

Fanna BK - Västerås IK  2-0
0-1 M Honorato 67, 2-0 M Honorato 78
Kort:M Honorato, N Haeger, M Oliviera --- K Zarinfajed (rött), J Eneroth (rött)
Fanna nya serieledare, efter det att Västerås Karwan skänkte bort det hela med två gula kort i minut 14 och 15. Och det blev ju inte direkt bättre av att Jacob Eneroth gjorde likadant och fick lämna planen efter 54 minuter. Två man mindre fungerar liksom inte. Fanna så klart bättre än VIK i alla fall men nu fick nu motorväg mot tre poäng medans Västerås åter igen dalade ner i bottenträsket. Klass-skillnad. Fanna nu fem raka vinster och imponerade 20-5 i målskillnad, snacka om toppform.

IK  Franke - Värtans IK  4-3
1-0 E Engström 21, 2-0 A Welén 24, 2-1 J Alriksson 44, 3-1 A Zeqiri 46, 3-2 C Björk 47, 3-3 D Gustafsson 51, 4-3 A Appelfeldt 90
Kort: P Sunell, A Appelfeldt --- M Vivstam
Franke imponerade, och tog en fin skalp på serietvåan Värtan. Ok det satt lite hårt åt och det var inhoppande Appelfeldt som avgjorde det hela i matchminut nittio. Men Franke ledde med 3-1 och var nära 4-1 men istället så reducerar och kvitterar Värtan och det stod alltså och vägde i nära på en halvtimme innan matchhjälten klev fram och dunkade in segermålet. Starkt av hemmalaget som hade tre raka utan vinst och mötte ett VIK som var obesegrat på bortaplan.

Märsta IK - Brottby SK  0-2
0-1 S Haddad 36, 0-2 A Gresillon 55
Kort: K Sarajlija, Ü Yarar, A Munter (rött), T Nseke (rött) --- 0
Femte gången gillt, äntligen lyckades Brottby ta en trepoängare efter fyra raka förluster. Och Märsta hjälpte sannerligen till med detta genom att lyckas få två man utvisade, nu har laget totalt fem röda kort på nio omgångar, helt otroligt. Hur som haver, Brottby var det bättre laget och tuggade ner hemmalaget som nu också blev passerade i tabellen av just BSK. Glädjande för Brottby men pinsamt för Märsta.

IFK Österåker - Vallentuna BK  2-1
0-1 G Musavi 15, 2-0 S Kjernholm 43, 2-1 Y Sharif 88
Kort: D Badji --- 0
Svettigt värre i Åkersberga, både på planen och på läktaren. Del för att det var en riktigt varm dag och bägge lagen var helt slutpumpade efter full tid, och dels för att Österåker fick nerv i spelet under de sista minuterna efter det att Vallentuna hade reducerat. Trots det så var det tabell-trean som var det bättre laget och inkasserade nu sin femte raka vinst och man är fortfarande obesegrade på hemmaplan. Vallentuna däremot, det ser inte bra ut. Inte en vinst ännu i serien och nu tre raka noll-poängare, här krävs åtgärder innan det är alldeles försent. Sex pinnar upp till kvalstrecket talar sitt tydliga språk.

Syrianska IF - IFK Uppsala  0-2
0-1 K Abdullahizad 79, K Abdullahizad 83
Kort: J Cataldo, M Guettou, M Tana --- 0
Efter två raka vinster föll Syrianska åter igen, och det på ett sätt som man har gjort så många många gånger förr, nämligen i slutskedet av matcherna. Ödesminuterna den här gången blev i minut 79-83 då Uppsalas Kosret satte dit två baljor inom loppet av fyra minuter. Vilket också innebar att Uppsala passerade SIF i tabellen, men bägge lagen fortfarande kvar under utflyttningsstrecket.

BKV Norrtälje - Vaksala SK  3-2
0-1 1-0 G Fromell Norberg 39, 2-0 S Husein 55, 2-1 F Larsson 76, 2-2 O Åström 79, 3-2 O Kiianlinna str 93
Kort: S Sellin --- W Swärdh, E Baehere, O Ottosson, J Lindholm
Rysare i Norrtälje när en straff på övertid avgör det hela. BKV är som bekant inte lätta att tas med på hemmaplan där man fortfarande är obesegrade. Och det fick Vaksala erfara när man efter cirka en timmes spel hade underläge med 0-2. Men Uppsalagänget både reducerade och kvitterade inom loppet av bara tre minuter och det med tio kvar att spela, så det blev mycket nerver till slut i bägge lägren. Men så kommer kallduschen för gästerna, BKV tilldelas helt rättvist en straff och den kylige lagkaptenen Kiianlinna gör inga misstag utan trycker in segermålet. Stark insats av två lag.

Mail: bkvblogg@live.se7