fredag 21 juni 2019

SAMMANDRAG, OMGÅNG 11


SNABBGENOMGÅNG - SERIEOMGÅNG 11

Hemmasegrar: 2 (Totalt: 34) --- Bortasegrar: 4 (Totalt: 21) --- Oavgjorda: 0 (Totalt: 9)
Antal mål: 18 (Totalt: 224) --- Gula kort: 21 (Totalt: 224) --- Röda kort: 2 (Totalt: 23)

-----------------------------------------------------------------

BKV Norrtälje - Vallentuna BK  3-1
1-0 S Husein 35,  1-1 I Ahmedov 45, 2-1 O Kiianlinna 59, 3-1 F Kayembe 94
Kort: L Lindkvist, Z Laprasit --- 0
BKV Norrtälje vann som förväntat mot tabelljumbon Vallentuna även om gästerna stod upp bra och stretade emot ända fram till slutsignalen. Men förra helgens premiärvinst kunde inte upprepas mot hemmastarka BKV som fortfarande inte har förlorat på hemmaplan med sina fem vinster av sex möjliga, och en oavgjord. Målskyttarna i BKV är dom som gör flest i klubben och två av dom krigar  i skytteligatoppen nu, kul. Stort plus idag till Linus Dahlgren i hemmamålet samt lagkaptenen Oskar Kiianlinna som kliver fram och trycker in 2-1 målet i ett viktigt match-skede. Vinsten innebar att BKV klättrade upp en placering och ligger nu tre i tabellen, en poäng efter Österåker på kvalplatsen.

IFK Österåker - Västerås IK  0-1
0-1 A Sulaiman 15
Kort: F Söderberg, M Larsson --- 0
Västerås små-skräller, för Österåker hade nog inte riktigt räknat med det här poängtappet mot ett Västerås som inte hade vunnit en enda bortamatch, och när man själv var obesegrade hemma. Men VIK ville annat och bröt IFK:s sex matcher långa seger-svit, ja sju raka utan förlust faktiskt. Mycket starkt av VIK att genomföra detta och coachen gjorde allt för att bärga segern, monsterbyte i 70:e när man plockar av tre spelare och sen bara bevakar ledningen sista kvarten. Österåker nu bara en poäng  före nya tabell-tvåan Norrtälje och har serieledarna Fanna i nästa omgång, det blir en svettig avslutning på den starka vårsäsongen.

IK Franke - Brottby BK  3-0
1-0 C Siljander 64, A Zeqiri 79, 3-0 A Appelfeldt 83
Kort: A Zeqiri --- 0
5:an mot 6:an slutade med en solklar hemmaseger trots att Brottby stred tappert i över en timme. Men efter det så rullade tre bollar in över  mållinjen inom nitton minuter och det var ridå ner och tre fina poäng till Franke. Ett Franke som hitintills bara har en förlust på hemmaplan så visst är man svåra att möta där, men att släppa till så som Brottby gjorde får man bara inte göra och nu har man ytterligare en bortamatch i nästa omgång, och då i Uppsala mot Vaksala. Tufft.

Märsta IK - IFK Uppsala  0-2
0-1 W Olsson 44, 0-2 K Abdullahizad 80
Kort: A Munter, V Elfström (rött), T Nseke (rött) --- F Cekol, R Ahmad, K Abbdullahizad, G Kalaf
Heja Märsta, eller inte. Utvisningarna sänkte hemmalaget då Märsta drog på sig säsongens sjätte... och sjunde, röda kort. Hur är det möjligt, på elva matcher? Uppsala tackade så klart för det och tog sina andra raka 2-0 vinst på bortaplan, faktum är att man är det lag som hållit flest nollor borta, tre stycken. Märsta däremot fick sin målvakt utvisad efter sextiofem minuter och sen förstör åter igen Tonny Nseke för sina lagkamrater när han åker på sitt andra röda kort i år, lider med dom andra spelarna. Det här var en viktig match för båda lagen så det kanske inte är konstigt att det blev lite heta känslor, men två utvisningar är inte ok, ok. Uppsala lämnar över kvalplatsen nedåt till Märsta, men lagen har samma antal poäng så det är tight där nere.

Värtans IK - Vaksala SK  1-3
0-1 D Fredriksson 51, 0-2 D Fredriksson 60, 1-2 E Enblom 70, 1-3 T Sandquist 95 
Kort: M Ahlnander, R Kjellman, J Lövgren, Y Riahi, E Enblom (avstängd) --- 0
Snopet resultat för dom trettiosju betalande (37!) när borta-svaga Vaksala kom på besök. Faktum är att det var VSK:s först vinst borta. Och det kom som sagt var lite oväntat mot tabelltvåan Värtan som ju krigar om kvalplatsen och direktuppflyttningen. Men poängen var nästan ännu viktigare för Vaksala som nu kan koppla av lite för lagen som jagar där bakom, så det var en fin skalp man tog idag mot ett smågrinigt hemmalag som drog på sig fem fula kort mot Vaksalas noll. Visste ni att Värtan är näst "värst" med gula kort, 25 stycken så här långt. Förresten, lite ironi är det att man på Värtans hemsida kan läsa det senaste inlägget som skrevs för femton dagar sedan, "åter på segerspåret"... och sedan dess är det tre raka förluster, vad hände där?

Syrianska IF - Fanna BK  1-3
0-1 M De Oliviera 29, 0-2 M De Oliviera str 36, 0-3 L Scienza 56, 1-3 S Kasicu 83
Kort: M Kaya, S Assad, M Guettou (avstängd) --- A Johansson, M Hammartång, M Honorato
Botten mot toppen slutade som alla hade förväntat sig, Fanna med sitt brasse-lag (ja det är fem stycken i laget tror jag) brottade ner Syrianska som nu sitter fast stenhårt under nedflyttningsstrecket. Två snabba mål i förstalaget fick ner syrianerna i brygga och efter 0-3 målet efter en timmes spel så var blev det gam-nacke på hemmalaget. Nu ökade Fanna på poäng-gapet ner till tabelltvåan Österåker och har nu hela åtta pinnars ledning, och det med två matcher kvar av vår-säsongen. Omutliga, sju raka vinster och 26-7 i målskillnad.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar