lördag 1 juni 2019

OAVGJORT MOT IK FRANKE

BKV LEDDE, LÅG UNDER - OCH KVITTERADE TVÅ GÅNGER OM

Det svängde rejält i Västerås idag när Franke tog sig an BKV Norrtälje, som chock-öppnade med 0-1 redan efter fem minuter. Men Franke bet ihop och kvitterade bara sex minuter efter ledningsmålet, och som inte det vore nog så smällde man in 2-1 alldeles efter det. BKV:s skyttekung Shakew ville dock annat och kvitterade direkt i andra halvlek och matchen stod och vägde ett tag. Men så efter en timmes spel så tar hemmalaget åter igen ledningen och det hela började luta åt tre Västerås-poäng ju längre tiden led. Coacha Hautalahti plockade av tvåmålsskytten och slängde in Fred Kayembe som sedan tackade för sig och satte dit slutresultatet 3-3 på övertid, helt rättvist.

Jag tror dock att 3-3 var det sämsta som kunde hända för bägge lagen med tanke på tabellen, för det blev nämligen en mil upp till serieledarna Fanna som ståtar med fina 21 poäng. BKV är nu sju pinnar bakom på 21 poäng och Franke hela nio på 12 poäng, ja ni förstår själva vad en vinst i den här matchen hade betytt. Värtan och Österåker där emellan och det ser väl ut lite som att det är just nämnda lag som kommer att kriga om kvalplatsen... och seriesegern. Men som sagt, dagens kryss kan kosta för endera laget. Bra jobbat i alla fall grabbar, STARKT att komma tillbaka, kriga vidare nu!