torsdag 26 maj 2022

OMGÅNG 8

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 8

Strömsberg - Gusk  1-2
Tabelljumbon Strömsberg var ute efter årets första vinst men åter igen grinade oturen dom i ansiktet. Gusk satte dit ledningsmålet först i 81:a minuten, men starkt nog så kvitterar SIF bara ett par minuter senare. Men... i tredje förlängningsminuten så lyckades Gusk:s kapten peta in 1-2 och åter igen så förlorar Strömsberg. Tungt. Hemmalagets Helmefors avstängd i nästa match, och Tjärnhell i Gusk likaså.

Viggbyholm - Arlanda  1-1
Seriefinalen slutade så klart oavgjort men enligt "Viggans" syn på det hela så var det tydligen bara dom på planen om man ska vara lite ironisk. Lustigt också att dom båda BKV-killarna stod i fokus igen. Simon Andersson rött kort(igen?!) och Axel MM målskytt i sista minuten. Arlanda fick för övrigt två man utvisade i andra halvlek. Tre röda kort, två mål och bara ett skott på mål för Arlanda, enligt "Viggan".

Enköping - Spånga  2-2
Obesegrade Spånga är fortfarande obesegrade men det var nära att man föll på eget grepp. Man leder komfortabelt med 2-0 fram till det bara återstår en kvart, men då lägger ESK i ytterligare en växel och på bara fem minuter så står det 2-2 och lagen får en poäng var. Spångas Bajra utvisad på övertid efter sitt andra gula kort.

Sundbyberg - Vaksala  3-0
Sumpan lämnade nedflyttningsplatsen och skickade ner Vaksala dit istället efter tre gjorda mål på arton minuter i första halvlek. Och därmed har Vaksala fortfarande inte vunnit en match sedan premiären.

Rådmansö - Norrtälje  0-3
Årets publiksiffra, 414 personer. För tredje matchen i rad håller Norrtälje nollan med grymme Andreas Carlsson mellan stolparna och Rådmansö förblir segerlösa. Shakew i Norrtälje bibehåller sin ledning i skytteligan genom sina två mål i matchen och laget lägger sig bekvämt på fjärdeplatsen i tabellen, två poäng bakom den obesegrade trion Spånga, Arlanda och Viggbyholm. Matchen slutade för övrigt i kaos... väderkaos. Åska.

Bollstanäs - Procyon  6-1
Säsongens utskåpning så här långt stod Bollstanäs för när man sopade banan med Procyon, 6-1 och fyra mål av Kahin Dahir. Det gör att Bollsta klättrar från tionde plats till sjätte.

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"