tisdag 31 maj 2022

OMGÅNG 9


SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 9

Norrtälje - Sundbyberg  1-1
Norrtälje har nu fyra raka utan förlust och bara ett insläppt mål. Även om motståndet har varit lite under genomsnitt så har man gjort det bra, Sumpan är aldrig dåliga även om dom sladdar i tabellen. Enköping borta nästa helg kommer att avgöra säsongen tror jag, en vinst där och hösten kommer att bli väldigt spännande. Sumpan får fortsätta fundera, två vinster på nio matcher måste svida rejält.

Procyon - Gusk  2-1
Före detta division två laget Gusk hade lite av årets viktigaste match mot Procyon i Uppsaladerbyt men mäktade inte med att vinna. Man tar ledningen i första halvlek men drar sedan på sig ett rött kort och Procyon vänder det hela med ett vinstmål på övertid, starkt. Tung förlust för Uppsalaiterna men Procyon klättrar upp ett steg och gör det bra med tanke på förutsättningarna. Hemmalagets Karlström avstängd i nästa match.

Rådmansö - Strömsberg  0-1
Omgångens ångestmöte mellan dom bägge jumbolagen, båda två segerlösa efter åtta omgångar, och det blev gästande Strömsberg som drog det längsta strået. RSK fick målvakten utvisad efter en halvtimme och orkade helt enkelt inte stå emot ett råtaggat SIF och med kvarten kvar kom 0-1 av lagets skyttekung Hillbom. Man åkte dock på en utvisning med fem minuter kvar att spela men Strömsberg krigade in dom tre oerhört sköna poängen.

Spånga - Viggbyholm  0-0
Toppmötet i Spånga slutade mållöst. Vilket innebär att bägge lagen fortfarande inte har förlorat, helt otroligt vad tight det är mellan lagen. Observerade också att bägge två har fem matcher var med noll insläppta mål, ja faktum är att Viggan faktiskt har hållit nollan i alla sina fem bortamatcher, och Spånga i fyra av fem hemma (ett insläppt). Tyvärr för båda lagen så blev Arlanda det vinnande laget och gick upp i tabelltoppen. Spångas Persson avstängd nästa omgång, och Viggans Vestman.

Arlanda - Bollstanäs  5-0
Obesegrade Arlanda körde över gästande Bollstanäs, som det verkligen svänger om, 6-1 vinst senast och nu 0-5 förlust. Spännande i toppen nu med Arlanda, Spånga och Viggan på exakt samma poäng och fem vinster, fyra oavgjorda och noll förluster. Jag tror vi har en av seriesegrarna i den här trion, frågan är dock vem av dom. Jag säger Vaddes Arlanda... eller Viggbyholm... eller kanske Spånga.

Vaksala - Enköping  1-5
Ett äkta hat-trick (nästan, ett på straff) av Enköpings Linus Zetterström i första halvlek sänkte Vaksala totalt. 0-4 inför andra halvlek som också startade i full fart, 1-4 i 49:3 och 1-5 bara sekunder senare. ESK lämnade kvalplatsen till Bollstanäs och Vaksala fortfarande kvar under strecket. Noterbart att Vaksala bara har tolv gula efter nio omgångar, Enköping tog tex fyra stycken i sista kvarten i den här matchen. Hemmalagets målskytte Olle Åström avstängd nästa match.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar