söndag 1 september 2013

OMGÅNG 17SNABBSUMMERING - AV OMGÅNG SJUTTON

BKV Norrtälje - Bälinge IF  5-0 (3-0)
Vargarna revanscherade sig direkt efter förra helgens bortaförlust och krossade stackars Bälinge efter det att Andrés gjort fyra mål och är nu är uppe på lysande tjugotre fullträffar i skytteligan. Anton och den grymma backlinjen höll nollan igen, den tionde den här säsongen. Otroligt rörligt kantspel och en dominerande Henke på mittfältet, en riktig lagmaskins-vinst som nu börjar närma sig en annan division med stormsteg.
1-0 Thorleifsson 26, 2-0 Wessberg 40, 3-0 Thorleifsson 41, 4-0 Thorleifsson 72, 5-0 Thorleifsson str75

IFK Aspudden - Bollstanäs SK  3-2 (3-0)
Aspudden höll på att tappa bort sina 3-0 ledning som man hade ända från minut 40, men man klarar ut det hela och tar tillbaka sin andraplats i serien. Precis som Birgersson gör i skytteligan när han åter igen hittar nätet och är nu uppe på 12 mål (bara 11 efter Andrés ;) Aspudden passerade alltså Bele och är nu åter tvåa i tabellen.
1-0 Fjelkman 30, 2-0 Birgersson 36, 3-0 Neyth 40, 3-1 Vikström 52, 3-2 Ahmedov 60

IK Fyris - Bele Barkaby  1-1 (0-1)
Straff till Bele redan efter tjugo minuter och den förvaltar skyttekungen Tollerup mycket väl, för övrigt hans tredje straffmål i år. Men Fyris jobbar sig in i matchen och med bara tio minuter kvar så kommer kvitteringen. Otroligt viktig pinne för Fyris men för Bele sved det säkert ordentligt med tanke på kvalplatsen. Förresten, Fyris Morger som satte kvitteringen fick även gult kort och är avstängd i nästa match. Även Heneidy i Bele får spelledigt nästa helg efter säsongens sjätte gulfärgade kort, och det var ju illa för då möter man ju Aspudden i en liten "silver-final".
0-1 Tollerup str 20, 1-1 Morger 79

Märsta IK - Täby IS  1-2 (1-2)
Täby verkar sjukt "toppade" just nu och har en höstsäsong som är den bästa av alla lag i serien. Sexton inspelade poäng och hela 17-3 i målskilllnad, grymt bra! (BKV 13p och 15-6), vilket givetvis visar sig i tabellen. Igår klättrade laget upp ytterligare två placeringar och ligger nu helt plötsligt femma i serien. Ok det är tight värre men jag är i alla fall jätte-imponerad med tanke på alla unga spelare och viljan att vinna (två inhopp igår från killar som ej spelat tidigare i år). Eller vad sägs om två mål på matchens första sex minuter igår? Eller hade inte Märsta kommit ut från omklädningsrummet i tid? Men efter det så pressade man TIS rejält stundtals men lyckades inte ens nå en kvittering trots otaliga chanser. P Yaghleji i MIK avstängd nästa match.
0-1 Ahlin 4, 0-2 Higgs 6, 1-2 Yaghlaji 30

Vallentuna BK - Unik  0-2 (0-1)
Om jag inte har räknat fel så slipper BKV en av Uniks bättre spelare i nästa match, nämligen gårdagens målskytt Mani Tourang, för jag tror han drog på sig sitt tredje gula igår. Vill dock reservera mig för om det stämmer eller inte. Men Unik vann i alla fall över ett Vallentuna som tydligen var det spelförande laget och som hade mest bollinnehav, och där man mest satsade på kontringsspel och omställningar. Unik upp en placering, Vallentuna ner en.
0-1 M Tourng 37, 0-2 Bajramovic 72

Älvsjö AIK - IFK Österåker  4-2 (3-2)
Älvsjö följe upp förra helgens vinst över serie-ettan BKV med ännu en fin skalp, och det efter två mål av duktiga Jonsson och två från Kisch-Brunzell. Och matchen var ju rena fyrverkeriet i första halvan då hela fem mål gjordes och faktum var att Österåker ledde matchen i fyra minuter efter Lindbergs tidiga mål i elfte minuten. Men Älvsjö vänder upp och när IFK gjort 2-2 genom Irapank så återtar man ledningen bara en minut efter det strax innan pausvilan.  Älvsjö upp två oerhört viktiga placeringar i tabellen allt medan IFK Österåker rasade ner fyra platser, ett lag med form och självförtroende besegrade ett annat som verkar ha väldiga problem just nu. Bortalagets Leal utvisad till råga på allt. Tungt!
0-1 Lindberg 11, 1-1 Jonsson 15, 2-1 Jonsson 38, 2-2 Iranpak 42, 3-2 K-Brunzell 43, 4-2 Brunzell 59


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

1 kommentar:

  1. En liten uppmuntrande kick till Daniel B: En av de spelare i Täby IS som i kortreferatet nämns som säsongsdebutant var Denny Nordén, 35, efter långtidsskada! Ungdomarna utanför A-laget sköter sig också, leder U 19, möter BKV på söndag 16.00 i Täby. Välkomna!
    CG Kjellander

    SvaraRadera