söndag 29 september 2013

TÄBY TORSKADE


BKV NORRTÄLJE 5 - TÄBY IS 2

Dagens seriematch mellan BKV Norrtälje och Täby IS slutade med stabil hemmaseger och 5-2 på resultattavlan. Och åter igen så fick man se ett gäng hungriga vargar bara köra över sitt motstånd, och än en gång en "hat-trickare". Den här gången var det Andreas Lindström som levererade, och jag tycker samtliga mål var hur iskalla som helst. Vilken lirare! Övriga målskyttar Svecke efter bara en minut och Oskar sätter dit en på hörna.

Matchanalys kanske dyker upp lite senare, håll koll.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Några timmar senare och med lite återblick till själva matchen så måste jag nog säga att det var en av säsongens konstigaste match. Men det har väl kanske sin förklaring med tanke på tabellpositioner, avgörande, vinna eller försvinna. Det var inte direkt prat om något finlir idag, ja om man då bortser från Andreas Lindströms mål som ju var rena delikatesserna. Förresten, killen klättrade upp till delad femteplats i skytteligan i och med sin tre baljor idag. Snyggt.
Sen var det ju stundtals riktigt tuffa tag där ute med massor av riv och slit och även ett par rejäla kapningar och några tjyvsmällar. Domaren verkade inte riktigt veta när han skulle blåsa och inte kändes det som, lite svajigt typ. Täby ska absolut inte skämmas för dagens förlust men det var liksom inget snack om vilka som var dom bättre, och att spöa ångloket BKV Norrtälje i dagens form det gör inte många. Täby gjorde allt dom kunde men det räckte inte till och inte blev det bättre av att dom tappade fokus stundtals, sånt kräver bara extra negativ energi och det har man absolut inte råd med. Om inte Täby besegrar Älvsjö AIK (som sjönk fyra platser i tabellen nu) i sista rundan så måste man förlita sig på att BKV kör över Märsta IK, som ju för närvarande ligger på kvalplatsen för nedflyttning. Tufft.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omgång 21
BKV Norrtälje - Täby IS  5-2
Årets femtonde tre-poängare för BKV är ett faktum, och det var åttonde gången vargarna gör fem mål eller fler i en och samma match i serien. 66 mål är riktigt imponerande så här långt. BKV var tyngre än Täby och vinner helt rättvist med 5-2. BKV åker till Märsta nästa lördag och Täby vill önskar oss säkert lycka till med tanke på att ett nedflyttningskval ligger nära nära annars för dom, om dom nu inte vinner över Älvsjö, för då är det klappat och klart.

Bälinge IF - Bollstanäs SK  3-0
BIF griper tag i det absolut sista halmstrået och tvålar dit Bollstanäs som nu får spela i "fyran" nästa säsong. Och i den här matchen så hände det mesta under sista tjugo minutrarna, fem varnade BSK:are och tre mål av Bälinge i sista kvarten varav ett på straff. Vilket ös! Nu är det en vinst mot Bele i sista omgången som krävs för att Bälinge ska åka rakt ur... och att BKV besegrar Märsta.

IFK Aspudden - IK Fyris  1-2
Aspudden ligger kvar som tvåa trots förlust och behöver inte vinna i nästa runda heller, dom är klara för kvalspelet upp till "tvåan" redan. Fyris krigar på och klättrade upp en placering och vinner dom sista matchen mot Vallentuna samtidigt som Bele tappar poäng, ja då slutar dom trea i tabellen.

Unik - IFK Österåker  0-2
Två tunga mål i baken för Unik då Österåker sätter dit en bara någon minut innan pausvilan samt ett ett på övertid. Ridå ner för Unik och två tappade placeringar i tabellen, men dom tar man nog tillbaka nästa helg då man möter jumbon Bollstanäs hemma. Österåker spelar för äran och kan vid vinst över ett formdippat Aspudden faktiskt hamna trea, eller nja fyra i alla fall.

Vallentuna BK - Märsta IK  2-0
Vallentuna gör en balja i varje halvlek och kammar hem en tre fina pinnar på det. Kvalplats-placerade Märsta har som jag sagt tidigare sjuka attityds-problem, och idag åkte kapten Andreas Munter på sitt tredje röda kort denna säsong. Ja ni läste rätt haha, av Märstas sex (!) utvisningar har kaptenen (!) själv skrapat ihop tre (!). Lägg där till 51 varningar och ja, men behöver inte heta Einstein för att förstå att det blir svårt att hålla sig kvar i serien. Nu väntar stora starka vargen i sista omgången, och jag säger bara, lycka till!

Älvsjö AIK - Bele Barkaby FF  1-4
Runeskog smäller in 1-0 efter en kvart men efter minut 36 är det bara ett lag på planen, Bele krossar Älvsjö och här har vi omgångens andra hat-trick-kille, Anton Tollerup. Bele möter nu Bälinge nästa lördag och vid vinst blir man trea i serien, starkt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lagkapten Henke med en liten blomma, skänkt av Täby innan avspark. Snyggt gjort :)

Svecke prisar högre makter efter 1-0 målet i minut ett.

Täby IS FK... dagens motståndare.

Målvakt och Svecke lätt skadade efter målet.

Andreas Bagger i löpduell

Christopher Svecke.

Oskar köttar på hörna.

Mera Bagger...

Mycket höjddueller för Oskar på mitten idag.

#27 inbytt och utbytt?

Kim Askebris.

Och där skallade Oskar in 2-1.

Sportchefen försöker få till siffrorna åtta och noll... 80. Mini-fiasko haha

80 ;)

Tv-Täby

Bagger fick hur mycket stryk som helst idag.

Vad tänker du Swahn?

Andreas Lindström 4-1

Andreas Lindström 5-1

Segervrål!

Stolt varg-coach... fick också blomster av Täby idag. Grattis Hauta, du har gjort ett monster-jobb.

"Hur många mål gjorde du Andreas?"

"Hur många mål gjorde Andreas.... Andreas mamma?"


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar